Utviklet av GOOD FOR ME
Utviklet av GOOD FOR ME

Betakaroten FAQ

Vi får ofte spørsmål om betakaroten. Må man bruke solarium? Blir man gul? Er betakaroten det samme som melanotan? Her får du svarene!

Hva er egentlig betakaroten? 

Betakaroten er et fargepigment og en kraftig antioksidant. Betakaroten finnes for eksempel i en rekke frukt og grønnsaker, spesielt de med en rød/oransje farge (gulrot, søtpotet osv).

Kan jeg bli gul av å bruke betakaroten? 

Betakaroten farger huden. I små/middels doser vil man få en gyllen hudfarge. Et svært høyt inntak av betakaroten kan gi en mer gulaktig hudfarge. Våre betakarotenprodukter inneholder ikke slike store mengder.

Fun fact: Grunnen til at flamingoer har en så knall rosa/oransje farge er at de spiser svært store mengder alger som blant annet inneholder betakaroten. Men slapp av, det er ingen fare for at du blir seende slik ut!

Får jeg bedre hud av betakaroten? 

I kroppen omdannes betakaroten til vitamin A, som blant annet bidrar til å opprettholde normal hud. Vitamin A er også mye brukt i ulike hudpleieprodukter.

Kan jeg få kviser av betakaroten? 

Nei. Tvert om bør betakaroten ha positiv effekt på kviser, ettersom betakaroten omdannes til vitamin A. Vitamin A er også mye benyttet i produkter for kvisebehandling.

Hvor lang tid tar det å merke effekt? 

Dette vil variere fra person til person, men de fleste oppgir at de merker effekt etter 3-4 ukers bruk.

Må jeg bruke solarium i tillegg? 

Nei, du må ikke bruke solarium i tillegg for at det skal fungere. Betakaroten er et fargestoff i seg selv.

Er det noen bivirkninger? 

Det er ingen kjente bivirkninger av å ta betakaroten i små mengder. Bivirkninger kan oppstå hvis du inntar langt over daglig anbefalt dose.

Funker det på samme måte som melanotansprøyter? 

Nei. Melanotan er et syntetisk hormon og noe helt annet enn betakaroten. Melanotan er på ingen måte anbefalt, ettersom det har potensielt farlige bivirkninger.

Kan man ta betakaroten hvis man snuser? 

Ja. Det at røykere ikke er anbefalt å ta betakarotentilskudd har ingen relasjon med snus.

Hvorfor anbefales ikke betakaroten til røykere? 

Noen studier har vist at et svært høyt inntak av betakaroten samtidig med et høyt forbruk av røyk, kan gi en forhøyet risiko for lungekreft. Samtidig har flere studier pekt på en positiv effekt ved å ta betakaroten dersom man ikke røyker.

Kan man ta betakaroten hvis man er gravid eller ammer? 

Betakaroten anbefales på generelt grunnlag ikke til gravide eller ammende. Grunnen til dette er at betakaroten som nevnt omdannes til vitamin A, noe denne gruppen skal være forsiktige med å få i seg for mye av.

Kan betakaroten hjelpe på soleksem? 

Vi vet at mange av våre kunder tar betakaroten for å få bedre beskyttelse mot solen, og mange oppgir god effekt på soleksem. Studier har også pekt på en sammenheng mellom inntak av betakaroten og solbeskyttelse. Den betakarotenproduserende algen vi nevnte på spørsmål 1, lager faktisk betakaroten blant annet for å beskytte seg mot skadelige solstråler.

Er det trygt å bruke betakaroten? 

Ja. Tan Bombz inneholder trygge mengder betakaroten fra naturlige råvarekilder.

Bestill her

Introduksjonstilbud! Alle nye kunder får -40% på første forsendelse.

Nå kun 179,-

Veil. pris 299,-

Start med ditt telefonnr.:

  • Sendes med Posten Norge
  • Faktura 14 dager. Ingen binding.